Начало • Реклама: Facebook като възможност за реклама на бизнеса Ви • Категория: Оферти и предложения
 
Услуги
 
 
Последни проекти:
 
 
Социални мрежи и Абонамент:
 
 
Бързо търсене:
 
 

Facebook като възможност за реклама на бизнеса Ви

За шест месеца – два пъти по-голям интерес в България!

Според данните на най-авторитетната институция за анализи на Facebook аудиторията, „Facebakers“, България е на 55-то място в света по използване на Фейсбук. Това е един отличен резултат, който би накарал всеки собственик на малък, среден или голям бизнес да се интересува от възможностите за реклама в социалната мрежа.


Фиг.1 : Активност на българските потребители на Facebook в периода 07.2010-10.2010г.

Според данните, потреблението на Facebook от българите е нарастнало двойно от Юли.2010 до Октомври.2010, като тенденцията на повишаване продължава. Най-голяма е групата от потребители на възраст между 18 и 35 години, в по-голямата си част работещи. Благоприятно за България е, че процентно мъжете и жените са почти наравно – 47% от аудиторията са мъже, 53% – жени. Това дава възможност Facebook да бъде еднакво успешна платформа за презентиране на стоки и услуги, насочени и към двата пола.


Фиг.2 : Дистрибуция на съдържанието сред аудиторията по възрастови групи

Фиг.3 : Дистрибуция на съдържанието по полов признак

Как да рекламирам успешно във Facebook?

Facebook предоставя множество начини за реклама:

  • Чрез официална фирмена или продуктова страница, където посетителите могат да научат нови неща за бранша, организацията или продуктовата линия, като същевременно получат актуална информация, помощ и съвет, поддръжка. Facebook страниците са мощен маркетингов инструмент за продажби, защото търговците са по-близо до своите потенциални клиенти и могат да получат от тях препоръки и мнения без излишни разходи за организиране на проучвания.
  • Чрез мълва, защото в социалните мрежи това е най-бързия и най-влиятелния начин някой бранд да бъде наложен. Един от ефективните начини за рекламиране днес е маркетинга „от уста на уста“ (word of mouth), който не може да се прилага без присъствие в социални мрежи като Facebook
  • Платена реклама на клик, която за България започва от само 0,10$ на всяко кликване. Тя е по-подходяща от контекстната реклама в Google, защото може да филтрирате аудиторията по възраст, населено място и пол. Тя е по-изгодна, защото може да се предава от уста на уста.
  • Чрез посетителите на сайта Ви Вие може да си направите една добра Facebook реклама. Бутон „Препоръчвам“ е създаден точно с тази цел – когато Ваш посетител кликне върху него, на неговата Фейсбук стена се публикува автоматично съобщение с препратка към страницата от Вашия сайт. Така неговите приятели и техните приятели могат да Ви бъдат посетители и да препоръчат страници от сайта Ви без това да Ви коства усилия и допълнителни разходи.


Фиг.4 : Средно потребление на Facebook платена реклама на клик(CPC) и реклама на 1000 импресии(CPM) в България

Нашият опит в рекламата в социални мрежи

Ние работим в сферата на Social маркетинга и рекламата повече от две години. Провеждали сме разнообразни социални игри, изготвяли сме презентационни страници за различни брандове и сме менаджирали мащабни рекламни кампании във Facebook. Според нашите наблюдения Facebook се нарежда на второ място като източник на трафик след Google. С други думи Facebook може да доведе още половината от посетителите Ви от Google в сайта Ви.

Нещо по-важно – Вие комуникирате бързо и удобно със своята целева аудитория от потенциални клиенти, което е уникална възможност не само да продавате повече, но и да изградите една отлична онлайн репутация.

Досещате се, че Facebook може да бъде както търговски, така и имиджов инструмент за рекламата на Вашия бизнес.
С нашата помощ и професионален опит можете да се възползвате от този силен инструментариум за Вашата успешна онлайн реклама.

» Свържете се с нас оттук

 
Тематично съдържание:,
Публикувано в Оферти и предложения
 

rss feed влез в блога

Полезни препратки

Заглавие на публикацията
Заглавие на публикацията
FeaturedFeatured 2За насКлиентиКорпоративна рекламаОтзивиОферти и предложенияПортфолиоРекламни кампании
Маркетинг и рекламаДизайн и разработкиИнтернет реклама и SEOКонтакти

Дизайн и разработка: Рекламна агенция - Реклама Варна © 2010-2011. Всички права запазени.
Switch to our mobile site